Центърът на София е потънал в мръсотия, видя днес репортер на БЛИЦ. И това се случва месец след общинските апели за голямо Великденско почистване, при което столичани можеха да изнесат едри битови отпадъци край кофите за смет, а специални камиони да минат и да ги оберат.
Няколко улици в топцентъра на София са задръстени от боклуци. Парадоксалното е, че контейнерите се чистят и са празни, но около тях могат да се забележат какви ли не отпадъци - от торби с изгнила храна, през дюшеци, клони, осветителни тела и стари дрехи.
 
  


"От няколко седмици е така. Уж минават да чистят, а положението става все по трагично. Притеснени сме, че ще плъзне зараза. Развъдили са се плъхове", възмущават се хора, живеещи в района.

Ако не се вземат мерки скоро жителите се опасяват, че при затопляне на времето миризмата ще стане нетърпима.

"Недопустимо е улици в центъра на столица да бъдат оставени в такова състояние. Живеем като в гето. Заради това ли ги плащаме тия данъци", цъкат с език преминаващи.
 


Снимките, които камерата на БЛИЦ засне пресъздават нагледно състоянието на улиците "Софроний Врачански", "Отец Паисий", "Цар Симеон" и "Братя Миладинови" - всички в района на Женския пазар.