Шофьорът, създал изключително опасна ситуация до метростанция "Обеля" в София, намерен и извикан в полицията за разпит. Това става ясно от публикация във Фейсбук на шофьора, който засне случката и я публикува в мрежата.

Както БЛИЦ съобщи, преди дни се появи видеото, в което водач на сив "Мерцедес" изпревари спрял на пешеходна пътека автомобил и за малко щеше да блъсне пресичащо в същия момент момиче. То, обаче, успя да го види и да се предпази. 

"Купил си си мерцедес - ми хубаво! А мозък кога, бе човече?! Наближаваш пешеходна пътека, не си оставил дистанция пред баничарката, от която нямаш и видимост.

Светнах и на теб и на този с баничарката - няма бе баткоооо. Вместо да набиеш спирачката наби газта и……помиташе детето.

Елате на себе си моменталически, че от високо се пада най-тежко ама аре гледайте да не е за нечия сметка.

СПРЕТЕ СЕ БЕЕЕЕЕЕ!

Клипа е без звук, защото псувните са епични", написа тогава авторът на видеото Георги Каролев. 

По-късно той обнови информацията. "В същия ден на заснемането на клипа подадох надлежно сигнал до компетентните органи, а няма и 24 часа по-късно бях привикан да дам и писмени показания по случая. Реакцията на СДВР бе мигновена - водача на сивия Мерцедес бе привикан да даде обяснения за действията си", обясни той.

Ето какво пише още мъжът: 

"Благодаря и на водача на Мерцедеса, че постъпи мъжки и се яви в СДВР, за да даде обяснения. Човека е признал вината си без да има претенции за каквото и да е. Цялото общество сме свидетели, че не всеки провинил се го прави доброволно и без излишни драматизации. Отново ти благодаря за проявената доблест, човече!

Надявам се момиченцето от клипа да превъзмогне уплахата от случилото се възможно най-бързо. Също така искам да я поздравя за запазеното самообладание, което прояви. Ако не беше самообладанието й, а беше хукнала към отсрещния тротоар нещата щяха да се развият по коренно различен сценарий. Адмирации, момиче!

В заключение: колеги водачи, ежедневно ставаме свидетели на всякакви събития по пътищата, а тази случка беше “малкия дявол”.

Наближавайки пешеходна пътека нека проявим още няколко секунди търпение и отстъпим педала на газта. Дори да няма пешеходна пътека пред нас ние трябва да следим пътната обстановка и да имаме готовност да резки спирания дали заради друг автомобил или заради излезнал на пътното платно пешеходец или някой придвижващ се с колело, тротинетка или друго средство.

Липсата на дистанция е доказала, че винаги изиграва лоша шега, а понякога е и с безвъзвратни последици."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук