Ново нападение над Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента. След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Част от надписа е бил счупен с чукове. А на плочите отпред има надпис: "Искаме българки паметник", който изглежда е направен опит, да бъде заличен. Според очевидци, нападателите са били около 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса.

Задържани са четирима за нападението над Паметника, съобщиха от МВР. Сигнал към тях е подаден след 23:30 ч. Води се разследване. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Ето какво съобщиха и официално от МВР:

Сигналът за увреждане на Паметника на Съветската армия постъпил снощи, около 23.45 часа. Незабавно са насочени екипи на полицията за изясняване на ситуацията. На място е установена жена, пострадала след напръскване със спрей, чиято дамска чанта била открадната, констатирани са и щети по монумента.

В резултат на предприетите бързи полицейски действия са задържани четирима мъже, привърженици на столичен футболен отбор - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които криминално проявен. По случая са образувани досъдебни производства за кражба и хулиганство. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук