Крадец открадна дарения за християнски храм. Парите са били предназначени за строителството на църква в Южния парк в столицата.
Престъпникът не е заловен. Даренията са събирани цяла година в столична сладкарница, а са изчезнали за секунди, разказва отец Иван.

„Точно, когато трябваше да предадем събраната сума в размер на близо 2300 лв. – една вечер един крадец влезе, счупвайки патрона на вратата. Всичко става за 6 секунди. Взима касата и, тя беше завързана, за да няма външни намеси. Но въпреки всичко успя да я отдели от това, с което беше вързана и избяга”, каза отец Иван Петков пред bTV.Крадецът е маскиран, носи качулка и ръкавици, затова едва ли ще бъде открит.След кражбата свещеникът не е посмял да сложи нова кутия и е прекратил временно дарителската кампания.  „Този случай много ни накърни, някак си, много ни заболя”, сподели отец Иван.

Парите са давани за строежа на църквата в Южния парк, чиито основи от години са буренясали. „Този храм си остава непостроен вече 14 години. Като отец Иван – има десетина такива дарители, има и настоятели, които даряват. Това е малко, но ние сме благодарни и на малкото”, каза отец Йоан Куков.

Храмът ще носи името на Свети Стефан и за довършването му са нужни близо 6 милиона лева. Затова настоятелите разчитат на дарители и се надяват, че щедростта им няма да бъде ограбена. 

Ако искате да помогнете, можете да го направите по следните начини:
DMS 17 777 SVSTEFAN
Банкова сметка:
Титуляр на сметката: Храм "Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан"
Банка: Уникредит Булбанк АД
IBAN: BG24UNCR96601091853200
BIC: INCRBGSF

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ