За периода от 18.30 до 19.45 часа тази вечер в Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, мазета и приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други сгради. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Над София е страшно! Пороен дъжд, придружен със светкавици и гръмотевици удари столицата (СНИМКИ) 

Най-силно засегнати са х-л Шипка, метростанция "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлези - Централна гара, Спортното министерство, гаража на СДВР, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болница "София мед", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на отбраната. 

Гръмотевична буря паникьоса софиянци! Положението е апокалиптично! Такова чудо отдавна не е имало, БНТ спря излъчването на Световното (СНИМКИ/ВИДЕО) 

По сигналите работят всички екипи на Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  „Във връзка с проливния дъжд в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община са на терен и реагират на сигнали. Получени са над 100 сигнала, които се насочват към различни екипи“, съобщиха пък от пресцентъра на Общината. 

Столицата е под вода след мощната гръмотевична буря и порой! Шахта изби насред града, мол бе в аварийно положение (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Работят екипи на Столичен инспекторат, кметовете на райони също имат задача да следят на обстановката в съответните райони. Екипите работят по сигнали за завиряване в участък на бул. ”Вардар”. Поради дъжда временно е затруднено движението на трамваите по ул. ”Козлодуй” и на автобусите по ул. ”Константин Стоилов”.

Воден апокалипсис парализира София: Молове, метростанции и подлези протекоха, а на бул. "Патриарх Евтимий" е нещо невиждано! Зрелищни ВИДЕА и СНИМКИ 

С цел спиране на притока на дъждовна вода временно са затворени два вестибюла към входовете на подлеза на НДК към метрото и на станция „Витоша”.

Ексклузивно в БЛИЦ! Ужас на Околовръстното шосе в София, коли потъват... (СНИМКИ) 

Извършва се наблюдение на речните корита, към момента нивата са повишени, но е осигурена проводимост на реките. В града няма преливане на нивото на реки извън коритата. Язовирите, общинска собственост, се изпускат контролирано. И трите язовира - Суходол, Мърчаево и Мрамор се наблюдават и са под ниво преливен ръб. Водостоците на Околовръстен път провеждат водите от Витоша. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!