Скандал беляза началото на 38-я ден на протести. Малко след обявеното начало в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен. В същото време се достигна до сблъсък на мнения между протестиращи и хора, недоволни от блокадата.

Главен участник в него се оказаха една жена, която остро изрази позицията си, предаде репортер на БЛИЦ.

"
Аз се интересувам от политика и следя политиците. Смятам, че в период на пандемия и икономическа криза. Тези, хора, които са тук, не са преживявали Жан Виденова и Лукановата зима. И техните деца не са умирали от Чернобил. Това ли искат да се върне. Имаше режим на тока при комунистите, това ли искате да се върне", нареждаше жената.

 


 


 


 


В словото ѝ се намеси и генерал Димитър Шивиков, които ѝ благодари за мнението и я прикани да замълчи.

В същото време малко по близо до фонтана пред президентството бе арестуван мъж по бельо. Причината е, че той видимо е употребил голямо количество алкохол, влизал е във фонтана, лягал е по земята. 

 


 


 


 Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Към момента блокада от палатки и шатри има пред Министерски съвет. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.  Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на традиционното си шествие към Орлов мост.

В същото време протестиращите във Варна блокираха първо кръстовище тази вечер – на бул. ”Мария Луиза” и ул. „Шипка”. На мястото има и една палатка.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!