Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на „Продължаваме Промяната - Демократична България”. Това обявиха от коалицията по време на пресконференция пред медии. Кандидатурата ще бъде обща, заедно със „Спаси София” и „Екипът на София”.

Преди дни БЛИЦ съобщи, че именно милионерът ще е окончателната обща номинация на ПП и ДБ за кметския престол в София.

Това, в което аз най-много вярвам са свободните хора, които вярват в себе си и мечтите си и не ги е страх да ги реализират, започна Терзиев. 

Как да създадем повече хора, които могат да създават стойности - за себе си и другите.

Аз искам София да бъде един по-различен град. Град с бъдеще, град на бъдещето. За тази цел на нас ни трябват много хора, които да вярват в бъдещето.

Тези хора ги има и с тях сме работили през последните месеци, за да изработим програма и да изберем кандидати за общински съветници, разказа Терзиев.

Той сподели някои от приоритетите си - училищата да са център на кварталите, да се реши проблемът с детските градини и да се уредят кварталите. 

Ние ще дадем повече правомощия на районните кметове. Това са хората, които са най-близко до гражданите. Независимо от коя партия са, те са избрани от гражданите. Не на централната власт - те служат на гражданите, каза той.

Амбицията ни е след четири години, когато се съберем тук, да си кажем, че няма големи разлики между това, което сме обещали, и това, което сме свършили, заяви той.

Той разказа и притча, която обичал да разказва на децата си. В нея се разказва за далечно село с нещастни хора, заради калния път до населеното място. Един ден обаче младеж взел камък от двора си и го занесъл в началото на пътя. В края на калния път взел друг камък и ги сложил в другия край. Хората му се смели, но след време видели, че така се образува път. Започнали да му помагат и не след дълго вече имало хубав, калдъръмен път.

Не бива да се примиряваме с всичко. Трябва да полагаме камък по камък, да мечтаем все по-високо, за да реализираме потенциала ни, каза Терзиев. 

Борим се за три неща, каза за финал Терзиев: 

- Убедителна победа на местна победа на изборите. 

- Мнозинство в Общинския съвет, за да може всичките добри идеи да не останат само идеи, а да бъдат реализирани в конкретни политики.

- Борим се за качествено , достойно управление, което да направи този европейски град за пример. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук