64-годишната Розалина Цанкова, която беше намерена мъртва в дома си в столичния квартал Дианабад късно във вторник, най-вероятно е станала жертва на семеен скандал.  Жената е убита след удар с нож в гърдите, съобщава TrafficNews.bg. От полицията обявиха, че има задържан за убийството. Според съседите най-вероятно това е нейният син.

Криминалистите смятат, че убийството е станало още в неделя. Розалина е работила в кухнята на столичен хотел и след като не е отишла на работа два дни, нейните колеги са дошли да я търсят.   

Според съседите на жената синът й живеел в апартамента, но понякога преспивал другаде и не се прибирал. Двамата често влизали в разправии, най-вече заради пиянството на мъжа.  Често се случвало почерпеният син  да се заключва в жилището и да не пуска майка си да влезе, когато тя се прибирала от работа.

Налагало се Розалина да търси подслон при комшиите, а един от тях дори два пъти разбивал вратата, за да може тя да влезе в дома си.

Самата Розалина била е добри отношения с всички в блока. Не се е оплаквала да е бита от сина си, а и не се е появявала с видими белези.
 

Както БЛИЦ писа работата по случая е започнало на 12 март, след като в полицията постъпил сигнал за открита в дома си починала 64-годишна жена. При извършения оглед са открити следи от насилствена смърт.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ