Премахнаха опасен надлез в София, съобщава Нова тв. Ако минавате по бул. ”Никола Мушанов” в столицата, ще видите, че опасното съоръжение вече е отстранено. 

Това обаче не спира пешеходците да пресичат булеварда, прескачайки мантинелите. По време на разговора между между репортера Румен Бахов и кмета на район „Красна поляна” Иван Чакъров майка с малко дете прави акробатични упражнения, минавайки през остатъците от скрап.

„Призовавам гражданите, докато се реши как ще се организира движението в района, да не пресичат оттук. Премахването на спирките удължава маршрута на пресичащите с около 300-400 метра, но за тяхната безопасност е по-добре да не пресичат този оживен булевард. Вие сами виждате защо сме премахнали пасарелката – ръждата е проникнала навсякъде и съоръжението е опасно”, коментира кметът Чакъров.

Преди време надвиснала плоча за малко не затисна преминаващ трамвай, след което администрацията на района взе решение за премахване на съоръжението. Сега, заради неправилно пресичащите пешеходци, районната администрация обмисля да издигне по-високи прегради.