Началникът на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви важа новина за софиянци.

Ето какво написа той на личната си страница във Фейсбук: 

Проектът за план на терена до Синия лъв няма да се разглежда, докато инвеститорът не представи ново изследване с максимално запазване на дърветата.

Проектът за подробен устройствен план на терена до „Синия лъв“ на ул. „Иван Вазов“ от 2017 г. до момента е връщан 3 пъти с указания за промени от направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община. Поисках от главния архитект арх. Здравков да отложи разглеждането на проекта за ПУП за УПИ III-337, кв. 468 в район „Средец“ от Специализирания експертен съвет, докато инвеститорът не представи в комисията по екология на Столичния общински съвет ново изследване с максимално запазване на съществуващите дървета в имота.

Припомням, че през юли 2021 г. Министерство на културата е съгласувало проекта за Подробен устройствен план на имота, който включва строителство на 6-етажна сграда. След направени промени в проекта през декември 2022 г. кметът на район „Средец“ г-н Трайчо Трайков също изпраща писмо до направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община, в което заявява, че не възразява срещу приемането на проект за ПУП.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук