Необичайно паркиране привлече погледите на софиянци, които побързаха да го споделят в мрежата. Става въпрос за действията на собственик на "Мини Купър", който си е спретнал импровизиран паркинг. Мястото е зелена площ пред блок в жилищния квартал "Гоце Делчев", пише Глас нюз бг.

Стопанинът на возилото с благоевградска регистрация грижливо е оградил избраното място с камъни и конуси. По-интересното в случая е, че дори е разпънал синя шатра, с която да предпази колата си. 

Това без съмнение е в негов комфорт, но съкварталците му вероятно не са във възторг. Вижте част от коментарите, провокирани от споделената снимка:

"В София през последните години се изля 1 милион провинциални хора. Построяват нов блок до една година, след това всички номера на коли пред блока са от прованса. После всичко сменя регистрациите и е софиянец. Ама манталитета е на текезесар", смята Рали Бакалова.

"Просто е паркирал на наследственото място на някой кореняк софиянец. Да очаква утре колата му да е надрана, подпалена, залята с боклуци. Абе неща все типични за изключително културните и богопомазани софиянци", пише Екатерина Грозева.

"Минито е в две нарушения: тревни площи и незаконно издигане на “гараж”, твърди Дениз Рамаданова.

Подобно действие обаче е иновация спрямо действията на други софиянци, които често разчитат на поставянето на бутилки, камъни или знаци, за да си запазят паркомясто в близост до дома. 

Снимки: Забелязано в София