Паника и все по-високо е напрежението на столичното летище. Причината е, че хора са блокирани вече два часа на него, в очакване на своя багаж, сигнализираха в БЛИЦ ядосани пасажери. 

Всъщност кошмарът започнал по-рано, когато полетът им - FB438 от Франкфурт за София, излетял със закъснение от час и половина. Пасажерите не получили информация каква е причината за забавянето, но си отдъхнали, когато вече стъпили на родна земя. 

Проблемите им обаче не спират дотук. Пред БЛИЦ те разказаха, че вече два часа стоят и очакват багажа си, който така и не се показва. 

"Никой не ни казва нищо, колкото и да се опитваме да получим някаква информация. Блокирани сме тук, никой не иска да ни даде дори вода", споделят читатели на БЛИЦ. 

Мълва сред пътниците носи, че повод за забавянето е заключена врата на багажното, която служители не могат да отворят. 

Агенция БЛИЦ потърси за коментар Летище "София". От полетна информация не пожелаха да коментират случая.

На Летище София работят три наземни оператора. Служителите посрещат и изпращат пътниците, регистрират, приемат, транспортират, товарят и разтоварват багажа на въздухоплавателното средство, доставят го по предназначение и го търсят ако бъде изгубен по дестинацията. 

Фирмите, които оперират на територията на столичното летище са Swissport, Gold Air Нandling и „СОФ Кънект” АД. В случая, от информацията за полета става ясно, че пътниците са обслужвани от Swissport Bulgaria. Причините за значителното забавяне на куфарите им все още не са известни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук