Кметът на район „Люлин“ Георги Тодоров от ПП-ДБ-СС е решил с бързо преустройство, тоест неговата заповед, да премахне зелени площи, за да прави паркинг. За това алармират от групата „За София“, които публикуват снимки, пише tribune.bg.

Оказва се, че нов собственик на сграда в ж.к. Люлин 10 е завзел цяла улица и е решил той да определя къде и как да се паркира. Според него, след като е платил за построяването на сградата, може да решава кой да паркира, ако някой не се съобразява с разпоредбите му, се чупят чистачки и се пукат гуми.  

„Днес обаче се случва нещо още по-интересно. Единствените зелени площи по проект бяха премахнати и на тяхно място се поставят тротоарни плочки.  Георги Тодоров, кмет на район “Люлин”, Обединени за София, да не би да се готви откриването на нов паркинг в събота сутрин?“, пишат от групата.

По документи има решение сградата да бъде изградена с градинки и дръвчета, но след издаване на акт 16, зелените площи се премахват. „Кой издаде разрешението да се ликвидират дръвчетата?“, питат от групата.

Припомняме, че по закон всяка сграда, за да придобие документ за право за ползване или така наречения акт 16 трябва да има определен брой дървета, зелени площи и те не могат да се премахват след даването на това разрешение за ползване.  

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук