Общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женския пазар, пазара "Димитър Петков" и предгаровия площад "Ротонда", предприе спешни мерки за превенция и недопускане разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на тържищата, съобщиха от дружеството.

Със заповед изпълнителният директор на дружеството Драгомир Димитров е разпоредил да се извършва дезинфекция на откритите площи на пазарите всяка вечер след приключване на пазарния ден. На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са осигурени необходимите предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа.

Мерките, които са предприети за превенция, са съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столичната община за превенция на разпространението на коронавирус.

Припомняме, че преди време проф. Тодор Кантарджиев предупреди да не се ходи на "Женския пазар".

"Вярвам, че ако всички ние спазваме добра лична хигиена, избягваме контакт с болни хора, дезинфекцираме откритите площи на тържищата всяка вечер, а административните сгради по няколко пъти на ден, това ще помогне за справянето ни с разпространението на вируса. 

Смятам, че хората, които посещават пазарите, не трябва да се притесняват за здравето си, тъй като при нас не само няма струпване на много хора по едно и също време, а и както клиенти, така и търговци могат спокойно да спазват нужната дистанция по между си, когато пазаруват или общуват", е казал Драгомир Димитров.Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ