Доста зрелищна ситуация се разиграва днес на столичния пешеходен булевард „Витоша“. Оживената улица, която мнозина знаят като „Витошка“, е буквално блокирана, препълнена е със стотици хора, а музиката е изключително шумна.

Причината за това е сватба. При това не каква да е, а пищна ромска сватба. Това видя фоторепортерът на БЛИЦ Георги Колев.

Празнуващите, които са си викнали и духова музика, вият дълги хора. Облеклата на гостите са пищни, а виковете им гръмогласни.

Това е такава атракция и дандания, че чак всички хора по „Витошка“ се спираха, за да ги гледат. Не само това – дори туристите, които обикалят София, се спираха, за да ги снимат. Истинска вакханалия е“, казва столичани, станали свидетел на пищното тържество.

След хората булката, която бе с шеметно голяма рокля и бляскава корона, младоженецът, кумовете и всичките гости тръгнаха на показно шествие из „Витошка“.

Начело на голямата колона от празнуващи бяха музикантите, на тениските, на които пишеше „Пиротски тръбач“.

„Като нищо организаторите на голямата ромска сватба, задръстила центъра на София, са си викнали и музиканти от чужбина“, казва друга софиянка, нагледала се на данданията.

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук