Приключи извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС). Общинските съветници приеха всички точки в дневния ред, основната от които беше докладът с проекти за саниране на жилищни сгради.

Докладът, внесен от кмета Васил Терзиев, трябваше да се приеме спешно, тъй като срокът за кандидатстване за безвъзмездно саниране изтича на 29 февруари.

"Дивидентите са още нови блокове в София ще могат да бъдат обновени, да се намалят разходите за отопление и всички знаете какъв е ефектът от санирането", каза Бойко Димитров - общински съветник от МК "ПП-ДБ-СС".

"Колко още блока ще бъдат санирани вече зависи от разполагаемия ресурс на национално ниво, който е около 280 милиона. Ще има извършване на класираните от управляващите органи и като излезе това класиране ще бъде ясно точно колко блока в София ще бъдат класирани за втория етап", поясни Димитров.

Днес бяха приети доклади за отпускане на средства за инвестиции в зоологическата градина, както и за това Столична община (СО) да може да кандидатства за финансиране по програма "Техническа помощ".

БЛИЦ припомня, че заседанието днес започна с декларация на ПП-ДБ-СС в подкрепа на Украйна, в която остро критикуват погазването на мира и международния правов ред. През това време от БСП напуснаха залата.

И още - общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ-СС изнесе притеснителни факти за ремонта на Френската гимназия, който приключи преди две години и струваше над 5 милиона лева. Бонев сигнализира за течове, проблеми с окабеляването, мухъл, липсващи прозорци.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук