Помните ли ресторант „Тихият кът” на Витоша. Там имаше четири планински вили – в едната беше ресторантът, а в останалите три – хотелските стаи, пише Соц бг.

В „Тихият кът“ имаше зала на три нива, разчупена със сепарета. Там клиентите бяха обгрижвани много любезно, което напоследък рядко се среща.

Независимо дали си спрял да пиеш едно кафе или безалкохолно, или пък си гост на хотела – винаги посрещаха с усмивка.

Освен студените закуски, предястията, аламинутите, шестнадесетте вида скара, специалитетите „Витошко кюфте“ и „Тихият кът“ (комбинация от месо, гъби, шунка и кашкавал) предлагаха приготвени на място топли питки и десерти – тригуна, саралия, палачинки, различни видове торти и сладоледи.

Вечер имаше музикално-артистична програма – от народни песни, през цигански романси, до стари градски шлагери.

Жалко, сега „Тихият кът” не е каквото беше.