Час преди изтичането на разрешението за протест на транспортните фирми – МВР поде офанзива да разпръсне демонстрацията им на входа на София. Според официалната и разрешена програма – днес превозвачите трябваше да направят шествие в столицата, но бяха възпрепятствани и спрени край града.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес превозвачите от страната се отправиха към София в знак на съпричастност срещу отказа на държавните органи да пропусне камионите и автобусите в центъра на столицата за провеждане на разрешения мирен протест

Това се случи, след като преди това МВР, което е под ръководството на Бойко Рашков, не допусна протестиращите да влязат в София, въпреки че имат това право. Превозвачите пък заявиха, че освен МВР, транспортният министър Николай Събев е наредил на ДАИ да ги спира за проверки.

След като медиите си тръгнаха след 20 часа полицията приканила демонстрантите да се разотидат, предаде tribune.bg.

„Нас най-брутално ни гонят от законния ни протест. Какво означава това? Промяна, но накъде?“, попита Йордан Арабаджиев.

„Ние не можем да се противопоставим на репресивната държавна машина, но българският народ може. Той ще види всичко това. И тези, които взимат тези неадекватни решения, ще бъдат принудени да си тръгнат. Принудени не от нас, а от народа. И повярвайте – ще ги изгонят с камъни, ако продължават така“, закани се той.

„Тези хора нямат капка достойнство в себе си. Ако имаха – щяха да са тук, а не да се крият зад гърба на полицаите, които си вършат честно и почтено работата. Явно няма хора с достойнство“, заяви и Милена Милтенова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!