Столичанин вдъхновено се изля в няколко изречения по подобрения в квартала му. В ЖК „Света Троица“ са поставени лампи с лед осветление.

Това, което е направило впечатление на мъжа, са опънатите по въздух кабели. Той е озадачен защо те не са под земята, каквато е масовата практика от последните години.

Освен това мъжът е на мнение, че кабелите са твърде високо, което няма да позволи на живущите да ги използват за простор.

„Здравейте скъпи съкварталци.

Тази сутрин съм зареден с оптимизъм. След десетилетка, карето между блокове 361, 364 и 168 изгря с "хиляди" слънца! Поставени са стълбове с лед ламБи. Десетки метри въздушно, повтарям, въздушно окабеляване, придават невероятен провансалски дух.

Връщам се в миналото, гледайки как въздушното окабеляване минава директно между клоните на дърветата и се докосва до тях. С нетърпение очаквам пролетта, когато лястовички ще накацат по тези нискостоящите кабели.

Стълбовете не са идеално прави, което ги слива хармонично с кривите клони на дърветата.

Имам само една забележка. Трябваше кабелите да са малко по-ниско, за да можем да простираме спално бельо на тях,“ написа Rumen Stoykov.

„Мисля, че вече е забранено да се опъват въздушни кабели. Всичко мина под земята. Информирайте общината, защото тези кабели крият много опасности,“ коментират в мрежата.

„Кмета няма общо с уличното осветление , но в нашата „Св. Троица“, от другата страна на „К. Величков“ или район „Възраждане“, когато ги правиха, ги вкопаха,“ пишат още. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук