Страшна катастрофа отне два млади живота преди три седмици.

18-годишният Адриян Антонов, шофирайки с превишена скорост и на пешеходна пътека,  блъсна и причини смъртта на Анна - Мария Милчева и годеника ѝ Явор Стоянов.

Случаят провокира вълна от реакции на граждани, желаещи прекратяване на "войната по пътищата".

На този фон столичанка сподели в мрежата свои наблюдения за движението на фаталния бул. "Сливница", където се разигра трагедията с Анна-Мария и Явор. Тя споделя кадри, на които се вижда регистратора на скорост, разположен до преди кръстовището с ул. "Русе".

За минутата, която е запечатала видеото, скоростта на някои водачи превишава значително разрешената в района, , пише  GlasNews.bg. 

Посред бял ден шофьор преминава с цели 73 км/ч. Това е скоростта, отчетена от въпросния уред. "Представям си нощно време", добавя Ива М. Жената е на мнение, че са нужни повече мерки са безопасност. Вижте цялото ѝ мнение, споделено в една от столичните групи във Facebook:

"Въпросната камера на бул. "Сливница", преди кръстовището с ул. "Русе". Ами какво да кажа? Посред бял ден, в почивен ден, вчера 24.05.2023, то си показва - хората си карат със скорост до 73 км/ч! Представям си нощно време ... Не е достатъчна мярка това".

Някои граждани твърдят, че въпросния уред не показва точно. Но други са единодушни - само камери за скорост биха възпряли част от нарушителите.

Вече трета седмица протестиращи граждани блокират всяка вечер булеварда на мястото, където млад шофьор блъсна на пешеходна пътека и уби 24-годишната Ани и 22-годишния Явор.

След смъртоносната катастрофа светофарът на булевард „Сливница“ вече работи денонощно, а в страната се обсъждат промени на правилата за движение по пътищата и по-тежки санкции за нарушителите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук