В последните няколко дни София бе разтърсена от редица скандални решение - всички те бяха взети от хора, близки до новия кмет Васил Терзиев. БЛИЦ припомня, че той "светна" коледната украса в столицата, която обаче бе придружена от признариц, вещици и розови еднорози.

Редом с това пред странни златисти арки лъснаха на пространството пред храма "Св. Александър Невски". Те буквално запалиха обшественото мнение, а мрежата гръмна. 

Заради всеобщото недоволство от този "кич" хората на Терзиев в петък светкавично обавиха, че арките ще бъдат премахнати. Е, оказа се, че това се е случило тихомълком по тъмна доба в нощта на петък срещу събота.

"Арката е премахната тази вечер! Качвам актуални снимки от тази нощ на площада!" - това написа Ичи Белова във фейсбук групата "Забелязано в София".

"След нощната ми фотосесия на пешеходната зона пред Невски ми изникват няколко въпроса:

1. Защо частта от Раковски към площада е толкова тъмна, а площадът е осветен като футболно събитие? Светлинните проектори и прожектори също не създават никакво чувство на празник. Няма никаква друга светлина, фирмените елхи не осветяват изобщо, даже бяха се изкл за кратко.

2. Защо пред елхата на София е монтирано Ел табло, което се слива с реквизитите около елхата и дали е обезопасено, че е грозно и необмислено е друг въпрос!

3. Защо е кално пред елхата? 

4. За коледния базар...

-има ли обществена поръчка за отдаване на павилионите? Откога и къде, към кой райониран пазар или е към СО? (Видях коли с различна от Сф Рег да зареждат павилионите) 

- какъв им е наемът?

- предвидено ли е достатъчна логистика за поддръжката им като Ел захранване, сметоизвозване, зареждане и т.н. в пешеходната зона

- кой поема разходите по горната логистика или е за сметка на търговците, ценообразуване и клиентите?

5. Св. Синод има ли становище по темата?

6. Има ли обществено допитване до живущите в района или изобщо към софиянци?

7. Тук ще вметна и ще направя отделен пост за трафика на коли, който се измести към живущата зона около площада - в работен ден, в 11.00 ч. = 480 коли на час минават през кръстовището на Московска и 11 ти август!

8. Забравих да попитам как е  уредено и WC то, че и него не видях!".

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук