Циганско сметище сее смрад и зараза на пъпа на София. Това става ясно от сигнал, постъпил в платформата на Helpbook.info. 

"В съседство на жилищна кооперация, намираща се на адрес: ул. "Овче Поле" 160-162, има дворно място, в което е изградена барака и живеят роми. Дворът е превърнат в сметище, миризмата, от което е нетърпима през летните месеци. Има реална опасност от зарази, завъждане на гризачи и хлебарки", пише възмутената гражданка в сигнала си."През зимните месеци се горят отпадъци за отопление и тъй като няма комин това е сериозна предпоставка за пожар. Положението е нетърпимо. По всяко време на денонощието се пуска неприемливо силно музика от уредба на двора на открито, независимо от правените забележки.

Това е системен тормоз върху жителите на съседните сгради, който с времето става все по-безпардонен", добавя тя.

По думите й, опитите за комуникация са изчерпани.Столичанинът прилага и снимки на свинщината, организирана от мургавите събратя.  И изразява надежда отговорните институции да бъдат сезирани и да бъдат взети необходимите мерки, за да се прекрати това безобразие и най-малкото да се разчисти пространството“.

Авторът на сигнала алармира Столичен инспекторат и се надява за предприемането на спешна проверка.

От район "Сердика“ изпратиха снимки, на които се вижда детска площадка в окаяно състояние, която представлява опасност за играещите малчугани. Настилката е стара и разрушена, а съоръженията са под всякаква критика.

В съседен район, отново в центъра на София, са заснети паркови мебели, които са станали обект на вандалска проява. Множество счупени пейки и изкоренени цветя "красят“ градинката пред хотел "Рила“.