Уникално соц возило събра очите на столичани и предизвика куп въздишки и мили спомени. Снимка на полския автомобил „Варшава 223” се появи във фейсбук групата „Забелязано в София” и стана повод за хиляди лайкове и коментари. 

"Класика в София", гласи текстът към кадъра, който взриви мрежата. Очаквано, под кадъра се завихри бурна дискусия. Докато едни се възхищават на ретро возилото, произвеждано от 1951 до 1973 год във фабриките FSO, други бързат да отбележат колко дълбоко бърка в джоба на собственика си.

Ето как изглежда идеалният Toyota Land Cruiser за офроуд (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Хубаво купе и слаб двигател”, „ Браво на собственика, че я е възстановил до този вид! Но, като цяло соцвозилата си бяха чупливи кочини...” и „Харчи колкото БМВ 750 а не върви”, са само част от коментарите, свързани с недостатъците на возилото.

Публикуваха редки СНИМКИ на легендарния седан Mercedes-Benz 500E

Намират се и такива, които да натрият носовете на големите разбирачи. „Мале Мале,седнали сукалчета да коментират коли дет са ги виждали само на снимка хаха” „Заради такива разбирачи и държавата пропадна”, пишат те по адрес на големите специалисти.
„Варшава 223 като тази или моята слиза под 10/100 извънградско при 70-80 км/ч, колкото й е оптималната скорост. По каталог дават 12/100. Градско ако искаш да не изоставаш от трафика - гори над 20. Волга М21 е по-лакома. Моята гори с поне 3-4 литра повече от Варшавата, при положение, че и двете са в отлично състояние”, отбелязва фейсбук потребител.

От времето на соца: Какво е да караш "Жигула" (СНИМКА)
 
„Говореше се,че са правени от немски каски от Втората св. война”, отбелязва млада дама.