Мъж налита на дами в столицата, това се твърди в публикация в социалната мрежа Facebook. Посочва се, че мъжът не употребява физическо насилие, но сериозно притеснява жените с поведението си, пише Глас нюз бг.

"От колата видях как този човек изплаши едно момиче на ул. "Крум Попов" (близо до Римската)", пише анонимен потребител в мрежата.

В публикацията се уточнява, че мъжът е изскочил пред момичето, а то се е изплашило и е избягало.

"Успях да го снимам на стадиона, където продължаваше да вика и да плаши жени, които излизаха от метрото", се посочва в поста.

Свидетелят на случката, решил да запази анонимност, споделя още, че мъжът е бил в неадекватно състояние.

"Споделям, за да внимаваме", така завършва публикацията си Facebook потребителят.

В секцията за коментари Youthquake Junior написа, че същият мъж се навърта около голям търговски център, намиращ се на булевард "Черни връх".

"Не мога да преценя какъв му е случаят, но изскача от изневиделица на хора излизащи от метрото.

За мое огромно съжаление, реагирах първосигнално и инстинктивно го ударих, когато реши да изскочи срещу ми с крясък.

Това навлече възмущението на други будни граждани, които повикаха полицая от метрото, който ме проверява в рамките на 30-на минути.

Въпреки, че положих усилия да обясня ситуацията, въпреки, че предложих да се изгледат камерите, полицаят ми разясни, че сигналът от будните съграждани е за “агресивно поведение и физическа саморазправа” от моя страна към инак невинния човек.

Същият се оглежда в мобилни телефони, особено в ръцете на дами, които ги държат в ръка, като филия с лютеница и на високоговорител разказват майчиното си мляко", гласи коментарът на Youthquake Junior.

Иван Илиев пък твърди, че е видял мъжа да търси храна из кофите.

"Преди две седмици го виждах всеки ден да търси храна из кофите, но никога не е бил агресивен, дори по-скоро го беше страх, че го гледам.

Днес също го видях в "Долен Лозенец" и беше очевидно неадекватен. Не бой, а помощ му трябва на момчето. И да, по-добре да дойдат 112", написа Иван.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук