В столицата е истински снежен кошмар. Три автомобила са катастрофирали в района на кръстовището между ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".

Пътният инцидент е лек и при него няма пострадали. Нанесени са само материални щети. Движението в района е затруднено.

В същото време се разбра, че към момента общественият транспорт се движи със закъснение от порядъка на 20-25 минути. При отделни линии закъснението е около 30 минути. Това стана ясно от думите на Лъчезар Пеков – ръководител отдел „Организация, координация, контрол и безопасност на обществения транспорт“ към Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

„Движението в столицата се извършва при затруднени зимни условия. Към момента всички трасета на обществения градски транспорт са обработени, но на места се образува лед и ние сигнализираме за допълнителната им обработка“, добави той. 

Пеков обясни, че през деня е имало няколко инцидента, свързани със замръзването на стрелки на трамвайни трасета, които са били допълнително обработени при почистването. 

„Към момента нямаме някъде спряно движението на масовия градски транспорт“, заяви той. 

Пеков добави, че все още се изясняват причините за смъртта на ватмана, управлявал мотриса по линия 18.

По-рано днес движението на трамваите по линиите 3, 4 и 18 в района на обръщалото в кв. „Орландовци“ бе спряно. Причината бе смъртта на заради ватман на трамвай, движещ се по линия 18.

„В района вече диспечират трамваите, така че да се осигури регулярност между отделните коли. Възстановено е движението. До изтеглянето на първата мотриса пътниците бяха извозвани с автобусен транспорт от кв. „Орландовци“ до пл. „Лъвов мост“. „Стараем се да осигурим максимално комфортно обслужване по всяка една линия“, каза още Лъчезар Пеков.

Междувременно се разбра, че е ограничено движението на МПС над 12 т двупосочно по АМ „Люлин“ в участъка от София до пътен възел „Даскалово“ поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Ограничено е движението на всички МПС по път III-2903 Генерал Тошево – Росица поради обилен снеговалеж и влошени метеорологични условия.

Ограничено движение на всички МПС по път III-5308 Стефан Караджово - кръстовище с път II-79 Голямо крушово-Болярово поради снеговалеж, силен вятър и ограничена видимост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус