Във връзка с ремонт на релсовия път при кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Екзарх Йосиф“ за времето от 00:00 часа на 9 септември (събота) до 24:00 часа на 13 септември (сряда) трамваите по линии с номера 1, 12, 18, 20, 22 и 27 ще се движат по променен маршрут, съобщиха от Столична община.

Трамваите от линия № 1: в посока Централна автогара ще се движат от ж.к. „Иван Вазов“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“/ул. „Алабин“, направо по бул. „Христо Ботев“ и надясно по ул. „Струга“ до спирка с код 2665 „Централна автогара“ – крайна и начална; в посока ж.к. „Иван Вазов“ ще се движат от спирка с код 2665 „Централна автогара“ по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“, наляво по бул. „Христо Ботев“ и от кръстовището с ул. „Алабин“ по маршрута до ж.к. „Иван Вазов“.

Трамваите от линия № 12 (в посока кв. „Илиянци“) ще се движат  от площад „Журналист“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Алабин“/бул. „Витоша“, направо по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кв. „Илиянци“, двупосочно.

Трамваите от линия № 18 (в посока кв. „Орландовци“) ще се движат от площад „Журналист“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Алабин“/бул. „Витоша“, направо по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и наляво по ул. „Козлодуй“ до кв. „Орландовци“, двупосочно.

Трамваите от линия № 27 (в посока надлез „Надежда“) ще се движат  от кв. „Манастирски ливади-запад“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“/ул. „Алабин“, направо по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ по маршрута до надлез „Надежда“, двупосочно.

Скъсява се маршрутът на трамваите от линия № 20 от трамвайно депо „Искър“ до Младежки театър, както и на трамваите от линия № 22 от автостанция „Изток“ до Младежки театър.

Разкрива се временна автобусна линия № 22ТМ с маршрут от ж.к. „Западен парк“ до Младежки театър, както следва: в посока Младежки театър: от ж.к. „Западен парк“ по ул. „Западна“, ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, бул. „Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Княз Александър Дондуков“ и по  ул. „Бачо Киро“ до спирка с код 1074 „Младежки театър“ за трамвайни линии № 20 и 22; в посока ж.к. „Западен парк“: от спирка с код 1074 „Младежки театър“ направо по ул. „Бачо Киро“, наляво по ул. „Искър“, наляво по ул. „Веслец“, надясно по бул. „Княз Александър Дондуков“, бул. „Тодор Александров“, наляво по ул. „Одрин“, надясно по бул. „Александър Стамболийски“ и наляво по бул. „Константин Величков“ по маршрута до ж.к. „Западен парк“.

Автобусите ще спират на: всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки по маршрута, включително спирките на нощните линии; разкрита временна спирка „Ул. Овче поле“ на бул. „Тодор Александров“ преди ул. „Овче поле“ в посока ж.к. „Западен парк“.

Заради ремонт бяха променени и маршрутите на трамваи 11 и 12 и автобуси 26, 83 и 108 в София. Промяната важи до 24:00 часа на 20 август.

На последното си заседание Столичният общински съвет обсъди въвеждането на единен стандарт за обозначаване на линиите на обществения градски транспорт. Става дума за визуализациите, които се поставят на спиркови знаци и електронни информационни табла, на интернет страницата на Центъра за градска мобилност, както и в самите превозни средства.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук