Снегът е превърнал един от основните надлези в София в... смъртоносна пързалка. За това разказват десетки потърпевши, които са успели да се спасят на косъм от счупвания, други травми или дори смърт.
Ето какво пише един от тях във Фейсбук, който е успял и да направи снимки:Надлезът на Ботевградско шосе е единствената пешеходна връзка между кварталите Редута, Слатина, Гео Милев и Подуене, Сухата река и т.н... От началото на снега е превърната в смъртоносна пързалка. 

Преди седмица, с учудващо добри умения за човек, който никога не се е качвал на ски, се спуснах прав до 3-тата отсечка... след това паднах на тясното стълбище, причинявайки си големи синини по тялото.Надолу е още по-зверско, имайки в предвид възможността като падаш с голяма скорост да хвръкнеш.... под автомобилите на Ботевградско шосе. Колко ли хора са се осакатили само за месец?

Заради обществения натиск, представителите на властта обещаха вчера, че поради мръсния въздух ще ограничават колите и дори ще пускат безплатен транспорт в дните с много замърсен въздух."