Тя е само на 21, но вече пише история в безкомпромисния свят на модата. Халима Аден – името ѝ вероятно ви е познато, ако следите световния подиум, но в случай, че не е – запомнете го!

Красавицата от Кения е различна и се гордее, че благодарение на естествената си хубост, има възможността да изпълни мисията си, а именно да проправи път на мюсюлманките в модата, пишe woman.bg.


Халима е родена в бежански лагер на 19 септември 1997 г, а по-малко от две десетилетия по-късно става първият модел, който излиза с хиджаб и бурка на подиума. Това се случва през 2016 г. на конкурса „Мис Минесота“. Тогава тя е едва на 17, а проявява невероятна смелост и готова да разбие всички клишета.

Дързостта ѝ е възнаградена и публиката я приема с отворени обятия, дизайнерите и мениджърите също. През следващите месеци Халима подписва договор с компанията IMG Models и участва в Седмица на модата в Ню Йорк.


2017 г. е още по-успешна за Халима, тогава тя е съдия в престижния конкурс „Мис САЩ“. До ден днешен тя не спира да се изявява на престижни дефилета и да представя тоалетите на редица уважавани дизайнери. 

В началото на лято 2017 тя става първия модел с хиджаб на корицата на арабския и британския Vogue, а година по-късно Халима вече е представител на UNICEF и дейността ѝ концентрирана върху правата на децата. В началото на пролетта тази година младата красавица покорява още един връх. Тя става първият модел с хиджаб и бурка на корицата на Sports Illustrated Swimsuit.

Халима Аден не спира да се развива всеки ден и неуморно се бори за правата на мюсюлманките. Приела е присърце мисията да докаже, че жените могат да се обединят и да бъдат силни заедно, независимо от произхода, външния вид и други подобни обстоятелства. В момента Халима работи с бранда Modanisa за създаването на своя собствена колекция тюрбани и шалове.