79-годишната легенда Ал Пачино тупна на червения килим преди връчването снощи на филмовите и тв награди BAFTA на британската академия, но бързо омаловажи инцидента със знака на победата към феновете. Неговата настояща приятелка – 46-годишната Мейтал Доан побърза да му помогне да стане, заедно с човек от охраната.

Ал Пачино бе номиниран за най-добър актьор във второстепенна роля, но бе изпреварен от Брад Пит за неговото изпълнение в „Имало едно време в ... Холивуд“.

Самият Пит не дойде в Лондон за церемонията заради семейни ангажименти в САЩ, но пак стана звездата на шоуто заради шеговитата благодарствена реч с намеци за Брекзит и Мегзит, която написа и която бе прочетена от Марго Роби.

В нея 56-годишният актьор намигна към кралското семейство и на присъстващите в залата принц Уилям и съпругата му Кейт с уверение, че ще кръсти наградата си „Хари“ на името на брата на Уилям, и ще я прибере при себе си в Америка, намеквайки за оттеглянето в Канада и САЩ на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл от кралски задължения.

„Това са неговите думи, не мои“, засмя се Марго Роби към Уилям и Кейт, след като прочете посланието на Брад Пит и допълни: „Брад не можеше да дойде тук тази вечер, затова ме помоли да прочета това от негово име. Той започва така „Хей, Британия, чух, че отскоро си разведена. Добре дошла в клуба! Всичко най-хубаво със споразумението за развода и дрън-дрън-дрън.“

После той казва благодаря към Академията за оказаната му върховна чест. Казва също, че винаги е бил малко респектиран тук заради кралската академия по драматично изкуство и хората, които са били тук преди, така че това има особено значение за него“, завърши Марго Роби.

Британската военна драма "1917“ обра 7 от наградите BAFTA от общо 9 номинации, сред които и тези за най-добър филм и за най-добър режисьор (Сам Мендес), "Жокера“ взе три, като главният герой Хоакин Финикс получи пореден приз за най-добра мъжка роля.