Анджелина Джоли получава попечителството над децата си, а Брад Пит само ще ги посещава. Двамата са постигнали и вече са разписали споразумението. Според документа актьорът ще има право на “терапевтични” визити, пише в. България днес. 
В момента холивудската бивша двойка е в развод и един от основните спорни въпроси беше кой ще поеме основната грижа за шестте им деца. Три от тях са осиновени - Мадокс, Захара и Пакс, другите три са биологични - Шайло и близнаците Вивиан и Нокс.

Анджелина Джоли подаде молба за развод през септември, което дни наред бе най-обсъжданата тема в световните медии. Шокът дойде от факта, че двойката минаваше за пример и нищо не подсказваше, че облаци са надвиснали над семейното щастие. Като причина за раздялата тя посочи вербално насилие над осиновеното им дете Мадокс. Освен това посочи, че съпругът ѝ употребява алкохол и наркотици. Именно заради тези твърдения широко се дискутираше темата с попечителството и дали Брад няма да получи сериозно ограничение за срещите с хлапетата.

Актрисата взема крайното решение за развод след скандал с половинката си по време на полет с частен самолет. Брад Пит влиза в конфликт с 15-годишния Мадокс. Явно разправията е била доста сериозна, за да принуди съпругата му да поиска тази раздяла.

След случая е подаден анонимен сигнал и ФБР започна разследване. Бюрото се заема с този казус, защото случката се е разиграла във въздуха. Бившата звездна двойка е била принудена да дава часове наред обяснения и да разкаже всичко от излитането до кацането на самолета.

Докато тече разводът, Брад и Анджелина продават и цялото имущество, придобито по време на брака. Вече успяха да вземат 4,9 милиона долара за къщата си в Ню Орлианс. По-трудно ще успеят да се разделят със замъка в Южна Франция, който купиха за 60 милиона долара.