Изглежда, че Дженифър Лопес успява да забави времето. С течение на годините, звездата изглежда все по-добре и по-добре, а нейните фенове и млади колеги се възхищават на това как тя успява да поддържа форма без помощта на пластични хирурзи. Оказва се, че Лопес е в състояние да следва специална диета, която е подходяща само за нея.
Да поддържа тялото си в добра форма й помага протеинов коктейл предназначен да отговаря на нуждите на тялото й, пише Elle.

В скорошно интервю, Дженифър признава: "Всяка сутрин започвам с протеинов шейк. Втората порция изпивам на обяд, ако съм гладна. Но основният трик е вечерята. Тъй като е през нощта се събуждам с "вълчи апетит", за вечеря пия още една чаша протеинов шейк, и това ми помага много време да не усещам глад. В допълнение, този коктейл  е отлична храна за мускулите."

Лопес допълва, "След всяка тренировка си позволявам да си почина. Опитвам се да спя поне 8 часа на ден. Въпреки това, напоследък нямам много време за почивка". Джей Ло има насрочено шоу всеки ден. Масажът е това, което й помага да си възвърне силите, както и спа процедурите.