Наследството на британския актьор Шон Конъри може да бъде разпределено между вдовицата, сина и внуците му. Все още не е съобщено какво точно е записано в завещанието на актьора, но има предположение, че носителят на "Оскар" е оставил състояние от $ 300 млн., съобщават световните издания. 

Част от средствата може да бъдат преведени на Шотландския международен образователен фонд, тъй като през целия си живот актьорът активно се застъпва за независимостта на Шотландия.

Конъри почина на 31 октомври на 90-годишна възраст. Семейството на актьора не посочва причината за смъртта, но е известно, че напоследък Конъри имаше проблеми със здравето.

От 1962 г. до 1973 г. е женен за австралийската актриса Даян Силенто, от която има син Джейсън Конъри - също актьор. Втората му съпруга е художничката Мишелин Рокбрюн, французойка, родена в Мароко. Женят се през 1975 г. и са заедно до днес, като през повечето време живеят на Бахамските острови.

Погребението му ще бъде в тесен кръг, като събитие в памет на актьора ще се проведе, когато пандемията от коронавирус приключи.

Съпругата на Шон Конъри с разтърсващи думи как е умрял легендарният актьор

В кариерата си актьорът има над 90 филма, кано включително се въплътява в образа на британския шпионин Джеймс Бонд, работил е с прочути режисьори като Стивън Спилбърг, Сидни Лъмет, Браян де Палма, Жан-Жак Ано. Конъри е носител на "Оскар", на награди БАФТА, на "Златен глобус" и много други. За последен път на екрана Конъри се появи през 2003 г. във филма "Лига на необикновените джентълмени".

През 2000 г. е удостоен с орден на Британската империя от кралица Елизабет Втора

Междувременно, американският президент Доналд Тръмп е заявил, че починалата холивудската звезда му е помогнала в миналото да получи разрешение да построи къща в Шотландия.

Превод и редакция: БЛИЦ