България има всички шансове за първото място на Евровизия 2022, твърдят топ експерти и световни медии, които от години отразяват престижния конкурс.

Песента "Intention" (Намерение) на най-прогресивната българска рок банда Intelligent Music Project с вокалист Рони Ромеро спря дъха както на мастити имена от музикалния бранш, така и на обикновения зрител. Парчето, което предизвика фурор и увереност, че този път България наистина има огромния шанс да стане победител, е написано от д-р Милен Врабевски, известен български филантроп, който е създател на групата и автор на музиката и текстовете на песните във всичките шест албума на бандата с участието на звезди от световната музикална сцена.   

"Intention" поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Намирането на правилния път, обаче, е битка, дори война със самите себе си. За победа на доброто е нужно сериозно намерение!”, споделя д-р Милен Врабевски за посланието на парчето.  Минути след качването на песента "Intention" в музикалните платформи положителните коментари от феновете на конкурса не закъсняха. Групата очевидно е успяла да впечатли меломаните и да прикове вниманието към себе си не само със заряда на песента и видеото, но и с нетрадиционния си международен звезден състав.  

Освен вокалиста на Рейнбоу Рони Ромеро, който от няколко години озарява българските сцени като фронтмен на Intelligent Music Project, на Евровизия с него ще участват още само петима музиканти от групата, тъй като регламентът на конкурса допуска участието на максимум 6 души. 

Страната ни ще бъде представена от звездния състав: Рони Ромеро, Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.  

Стана ясно, че групата ще изпълни съвсем скоро хитовото парче и на живо – на своето зимно турне. След като през лятото Intelligent Music Project покориха сцените в София, Пловдив, Варна, Бургас и Солун,  предстоят и мащабни концерти в по-малките градове на страната - на 9.12 - Плевен, 13.12 - Велико Търново, 15.12 - Русе и 17.12 - Стара Загора. Промоцията на „Intention“ тепърва започва, а организаторите намекнаха, че планират   големи концерти и в няколко от големите европейски градове.  

А ето го и официалното видео от youtube канала на Евровизия – българи от цял свят с гордост гледат страхотното парче, с което България ще участва на Евровизия: