В мрежата случайно изтекоха прогнозите при кого ще отидат най-престижните филмови награди „Оскар”. Постът се появи в туитър акаунта на Американската академия за киноизкуство във вторник, 4 февруари. Малко по-късно обаче публикацията изчезна.

От академията определиха случилото се като грешка и уточниха в друг пост, че на свалената публикация били посочени само очакванията на зрителите.

Според нея, за най-добър филм се очаква да бъде призната чуждоезичната лента, която взе „Златен глобус”, „Паразит”.  Отличие за най-добър режисьор ще вземе Сам Мендес, заснел филма „1917”.  Статуетката за най-добър актьор ще отиде при Хоакин Финикс, а за най-добра актриса ще бъде обявена Рене Зелуегър.

На 13 януари Американската академия за киноизкуство обяви номинираните за „Оскар”. За приза в категорията „Най-добър режисьор” ще се борят Мартин Скорсезе, Тод Филипс, Сам Мендес,  Куентин Тарантино и Бонг Джуун-хоу.

92-ата церемония по раздаването на престижните награди ще се проведе в Лос Анджелис на 10 февруари. За втора поредна година събитието няма да има водещ.
 
Превод: БЛИЦ