Netflix обяви актьорския състав на предстоящия сериал „Kaos“: Хю Грант ще играе Зевс, Дейвид Тюлис ще играе Хадес, Джанет МакТийр ще влезе в ролята на Хера, Клиф Къртис ще бъде Посейдон, а Набхан Ризван ще играе Дионис. Очаква се и епизодична роля на Били Пайпър.

„Kaos“ е съвременна черна комедия, развиваща се в гръцката митология за любовта, властта и живота в подземния свят. Сериалът ще представи обитателите на Олимп в съвременна светлина. Грант ще играе привидно всемогъщия, но силно несигурен и отмъстителен Зевс, който отдавна се радва на статуса си на цар на боговете. Така е, докато не се събужда една сутрин и открива бръчка на челото си. Той развива невроза и тръгва по опасен, параноичен път. Зевс е убеден, че падането му е близо - и започва да вижда знаци за това навсякъде.

Животът не е розов и за брат му Хадес, който бавно губи влиянието си над мрачното си кралство. Мъртвите се трупат и търпението им да бъдат пуснати до вечната си обител се изчерпва с всяка минута.

Сценарият на проекта ще бъде написан от Чарли Ковел, създателят на сериала The End of the F***ing World. Снимките ще започнат това лято, първият сезон ще се състои от осем епизода.