Счупеният в София глезен на Никълъс Кейдж е заздравял достатъчно и той се връща месец след инцидента, за да продължи снимките на екшъна „Код: 211” в Бояна, съобщава „Телеграф”. Според източници на изданието, на 12 юни камерата трябва да се завърти отново, за да се доснима екшънът с ченгета и престъпници, които влизат в люта битка с автоматични оръжия при банков обир.
Заради инцидента американският лекар на Кейдж му забрани да участва в екшън сцените, в които иначе щеше сам да се снима. Сега вместо него в гонките и престрелките ще има дубльор.
 
Никълъс Кейдж си навехна сериозно крака, докато отмарял и танцувал чалга в столично заведение преди около месец, а после потърсил помощ в софийска болница. По изрично нареждане на доктора си литна за Лос Анджелис и вече е в добра форма, за да се превъплъти отново в кожата на полицай Чандлър от екшъна. В профила на продукцията обаче пише, че си е счупил крака, докато снимал екшън сцена във филма. Екипът пък припомня поговорката, че счупеното носи щастие, и смята, че от филма ще се получи един наистина силен хит.

През това време синът му, който във филма е в роля на престъпника Люк, използва паузата, за да се разходи из България с приятелката си. Впечатлен от екзотична схлупена къщичка с налепени надписи от времето на соца, той я снимал как позира пред каруца, пълна с дамаджани, а екстериорът е ретро табели с какви ли не надписи на кирилица – за тях явно е прелюбопитно. Според запознати това е къщата на блус легендата Васко Кръпката, който от години събира подобни табели на абсурда на стената си.

Преди това Люк Кейдж и дамата му се отбиха до Пловдив, като останаха възхитени от видяното и описаха във Фейсбук колко е хубав градът под тепетата.