Кралицата на рокендрола Тина Търнър празнува рожден ден днес. Родена е на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси. Обичаната в цял свят певица впечатлява с енергиятя и хъса, които струят на сцената от нейните изпълнения, пише kmeta.bg

Тина Търнър има зад гърба си цели 8 награди Грами.

Предлагаме ви част от житейската й философия:

“Нямах никого в живота, никаква основа, така че трябваше да си проправя свой собствен път. Започнах от началото. Трябваше да се изправя срещу света, да стана силна, за да открия своята мисия в живота.”

"Преминала съм през всички разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога! Не удавих трудностите в алкохол, нито ги замъглих с наркотици. Никога не съм пушила дори.

Успях да изплувам от морето на миналото си без последици и сега съм тук непокътната!"
"Хората си мислят, че животът ми е бил труден, но за мен той беше едно прекрасно пътуване. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че няма особено значение какво се случва, а как ти реагираш в ситуацията."

„Никога няма да се предам в ръцете на старостта, докато не остарея. Аз не съм стара все още!” „Смятам, че ако просто станеш и тръгнеш нанякъде, животът ще отвори вратите си за теб.”

"За мен възрастта няма значение. 50 са днешните 30, а 70 - днешните 50. Няма правила, които гласят, че трябва да се обличаш по определен начин или да се държиш по точно определено. Живеем в интересни женски времена - aко изглеждаш добре и още можеш да правиш шоу. Ами иди и го направи!"

"Никога не съм имала проблем с това, че съм черна. Ако целият свят беше по този начин, може би щеше да има повече хармония и любов.”