Юлия Павликова от Русия е голямата победителка в световния конкурс за красота „Lady Universe“ 2019. Красавицата от Русия започна пътя си като кралица на красотата с коктейл от рози –специална изненада от българския миксолог Александър Симеонов.

Авторското питие е част от серията оригинални коктейли със „Стралджанска“ мускатова. „Розата е символ на красотата на България, затова беше и точният избор за финала на големия конкурс у нас. „Стралджа хайбол“ е царицата в нашата колекция. Питието съдържа Стралджанска ракия, горчив вермут, розова вода и тоник, а декорацията е от изсушени мини розички“, разкриха Александър и Николай.

Едно от изискванията на конкурса „Мис Вселена“ е кандидатките да се представят с нещо специфично за собствената си държава. Хубавата, висококачествена българска ракия е традиция за българския народ. Коктейлите пък се вплитат в тази традиция като българска шевица в модерните световни тенденции.

Тази година, като домакин на събитие от такъв мащаб, страната ни има уникалния шанс да представи любимата напитка на поколения българи по един съвременен начин. Именно стремежа да се съчетае традиционно българското със съвременното, е мисията, зад която застава любимата премиална марка „Стралджанска мускатова“.

Ето защо, от началото на септември е активна уникална онлайн платформа https://straldjanska.online, която показва модерния прочит на националното питие. Тя представя интерпретации на класически миксове, сред които БЛЪДИ МАРИЯ, СТРАЛДЖА ШПРИЦ, СТРАЛДЖА ОЛД ФЕШЪН, ЕНЕРДЖИ ХАЙБОЛ и СТРАЛДЖА САУЪР.