След злополучния инцидент отпреди няколко седмици Никълъс Кейдж се върна в Бояна. Актьорът счупи крак през април, заради което се наложи да спре снимките на екшъна „КОД:211”.
За възстановяването си, звездата се подлага на специална диета в София, която включва свежи продукти, доставени директно от Япония. От екипа на актьора в България правят чудеса с логистиката, само и само да осигурят свежи продуктите от Страната на изгряващото слънце, пише „Телеграф”.

За масажите на актьора се грижи български екип. Носителят на „Оскар” има два щифта в глезена, след като счупи крака си през април на снимките.

След връщането си от Лос Анджелис, за да продължи снимките на филма, Кейдж изразил желание да участва и в бойните сцени. Ентусиазмът му обаче бил попарен от режисьора Йорк Шакълтън, който го предупредил, че няма да рискува отново звездата на филма му да се контузи.

Въпреки това и през уикенда снимките не протекоха по план. Заради проливния дъжд масовките на открито бяха преустановени. За сметка на това бяха заснети доста успешно вътрешни снимки в едно от студиата на киноцентъра.

По график Кейдж трябва да отлети за Белгия веднага след края на снимките у нас. Там той ще играе мъж, който се опитва да отмъсти на сектанти, че са убили жена му, пише „Телеграф”.

Според таблоидите в САЩ актьорът буквално не смее да отказва роли, защото е в сериозно финансово затруднение. Дори се наложило да продаде замъка си в Германия за по-малко пари, но пък бързо получил средствата.