По време на церемонията по подписването, EXIT също представи програмата за Ден 0 на фестивала! В сряда, 10 юли, на Главната сцена ще излязат любимецът на публиката на Евровизия Baby Lasagna, един от най-изявените артисти на това поколение Iniko, както и известният диджей Burak Yeter, който ще свири с един от най-уважаваните певци в света Dimash Qudaibergen.

Към тях ще се присъединят австралийският продуцент Alison Wonderland и представителката на Сърбия на Евровизия 2024 Teya Dora. Главната сцена на Петроварадинската крепост ще бъде преименувана на Tesla Universe в чест на един от най-великите изобретатели на човечеството Никола Тесла.

За да отбележат това, откриването на EXIT Starseeds Odyssey ще включва специално мултимедийно представление "Lords of Lightning."

РАЗКРИВАНЕ НА ПРОГРАМАТА НА ДЕН 0 | EXIT STARSEEDS 2024

В Ден 0 на фестивала EXIT, Петроварадинската крепост ще резонира с един от най-големите хитове на 2023, "Jericho," от водещия ново поколение артист и уникален Starseed – INIKO! Като многостранен певец, автор на песни, мултиинструменталист и продуцент, Iniko се утвърди с хитови сингли като "Caught a Body," "Motion," последния "Armor," и предишния "The King’s Affirmation," който стана “viral” само за един ден.

Неговата нарастваща база от фенове включва почти седем милиона последователи в Instagram и TikTok! Също на главната сцена Tesla Universe ще бъде Burak Yeter, чиито песни са натрупали почти милиард гледания в YouTube! Тези песни включват "Happy," "Tuesday" – глобален хит, който стигна до списъка на най-търсените песни в Shazam за 2017 – и мегапопулярния ремикс "My Life Is Going On."

Burak е получил международна похвала и признание в музикалната индустрия през последното десетилетие, като е заел място в списъка на DJ Mag’s Top 100 DJs! Все още помним как той накара десетки хиляди хора да танцуват пред Главната сцена на EXIT миналата година, и този юли се завръща с мощен съюзник!

Към него ще се присъедини като специален гост Dimash Qudaibergen, известен като Човекът с 6 октави заради невероятния си вокален диапазон, но също и заради способността си да пее на тринадесет различни езика, включително сръбски!

Дебютният му албум постигна платинен статус само за 37 секунди, неговият YouTube канал има почти половин милиард гледания, а изумителните му изпълнения на "Greshnaya strast," "Stranger," и "Ave Maria" на New Wave са гледани 70 милиона пъти! Tesla Day на 10 юли ще бъде допълнително електрифициран от австралийския продуцент, диджей и певец-композитор Alison Wonderland с нейния проект Whyte Fang, който майсторски въвежда слушателите и зрителите по-дълбоко в нейния вътрешен свят.

Известна с хитове като "High," "U Don’t Know," "I Want U," "Church," и "Anything," тя представя по-тъмен, по-експериментален музикален израз чрез своя нов алтер его, включващ песни като "Deep End," "333," и "Scream," придружени от мощни визуализации и анимации, създаващи цялостно и автентично аудио-визуално изживяване.

Ден 0 на фестивала EXIT ще включва също така наскоро обявения, безкомпромисен любимец на европейската и глобалната публика на Евровизия, Baby Lasagna! В допълнение към мега хита "Rim Tim Tagi Dim," който достигна топ 5 на Spotify’s Global Viral 50 и над 4 милиона гледания в YouTube, Baby Lasagna има още две песни, "Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much" и "IG BOI," които ще бъдат включени в неговия дебютен албум "Demons & Mosquitos."

Преди да излезе на Главната сцена на EXIT, Baby Lasagna ще бъде водещ изпълнител на Sea Star Festival в родния си град Умаг. Също така, идваща директно от голямата сцена на Евровизия, представителката на Сърбия, Teya Dora, създателката на мощната балада "Ramonda"!

Като певец-композитор, пианист, композитор и продуцент, тя стана интернет сензация с песента си "Džanum," която има 84 милиона стрийма в YouTube, фигурира в два милиона видеоклипа в Instagram и TikTok и достигна четвърто място в глобалната класация на вирусни песни на Spotify!

Тя е получила диамантен запис в Турция, платинен запис в Индия и множество златни записи в цяла Европа. Със своя мощен глас и музикална многостранност, тя пленява сърцата на публиката в цяла Европа и отвъд. Следващото издание на фестивала EXIT, с тема EXIT Starseeds и слоган "Пробуждане на нашите суперсили заедно," ще се проведе от 11 до 14 юли 2024 г. на Петроварадинската крепост.

Ден 0, 10 юли, е запазен за специална програма на сцената Tesla Universe. Четиридневни билети, както и еднодневни пропуски, са достъпни тук.