Нито една Коледа не може да мине без коледни филми. Класиките „Сам вкъщи“, „Полярен експрес“ и „Наистина любов“ най-вероятно вече са в списъка ви, но има и много други коледни филми, които си заслужават да бъдат гледани, пише Дарик.

"Умирай трудно" – Ако още не сте се сетили за този филм, е време да го гледате. Класически екшън от 1988 година с Брус Уилис. Сюжетът на филма се развива на Бъдни вечер.

"Камъкът на раздора" - Филмът излиза по кината в САЩ на 16 декември 2005 г. Сред звездния актьорски състав е и Сара Джесика Паркър, която влиза в ролята на притеснителна консервативна жена, на която й се налага да придружи приятеля си на среща с роднините му. Те обаче приемат доста хладно и резервирано героинята. Изненадващи гости обаче преобръщат сюжета на филма. 

"Фред Клаус" – Забавна и трогателна история за Фред Клаус, който е брат на Дядо Коледа и пълна негова противоположност.

"Ще си бъда у дома за Коледа" – Сладка празнична комедия за тийнейджър, който дни преди Коледа се озовава насред пустинята, облечен в костюм на Дядо Коледа.

"Баща в излишък 2" – продължение на световния хит от 2015 година, баща и пастрок се съюзяват, за да създадат перфектната Коледа за децата си. Празниците обаче се превръщат в тотален хаос.