Легендарният барабанист и съосновател на Slipknot Джоуи Джордисън е починал на 47-годишна възраст, съобщава Variety, позовавайки се на семейството му.

"С тъга съобщаваме, че успешният барабанист, музикант и артист Джоуи Джордисън почина мирно в съня си. Той беше на 46 години", цитира изданието изявлението.

Семейството е съобщило, че погребалната церемония ще се проведе при закрити врати, и помоли феновете и медиите да уважават правото им на личен живот.

Изданието съобщава, че Джордисън е бил не само барабанист на групата, но и автор на много от песните. Той е член на групата от създаването ѝ през 1995 г. до 2013 г.Въпреки че не е публикувано официално съобщение за напускането му, самият музикант заяви, че не е напуснал групата по собствено желание.

По-късно той разкрива, че страда от неврологично заболяване, което му пречи да свири на барабани.Slipknot е една от водещите метъл групи в света през 2000-те години. През 2006 г. групата печели награда "Грами".Освен в Slipknot, Джордисън свири и в групата Murderdolls. След като напуска Slipknot, той създава групата Scar the Martyrn, която се разпада три години по-късно. От 2016 г. свири със Sinsaenum.

Превод и редакция: БЛИЦ