Американец иска да съди NFL (Националната футболна лига) за зашеметяващите 867 трилиона долара заради това, че на полувремето на финалния мач за Супербоул между "Канзас Сити Чийфс" и "Сан Франциско Фортинайнърс" е станал свидетел на сцени, които той определя като "порнографски".

Бившият треньор по американски футбол Дейв Добънмайър, който в момента работи като пастор в Охайо, твърди, че като ревностен християнин е бил отвратен от гледките на полувремето.

Шоуто на тазгодишния Супербоул включваше "горещо" изпълнение на Дженифър Лопес и Шакира по време на почивката между двете полувремена на мача.

Добънмайър, който се определя като "най-вярващия треньор по футбол в Съединените щати", е бесен от факта, че никой не е предупредил зрителите, че освен футбол, ще гледат и разголени певици.


Той е дълбоко шокиран и от някои от атрибутите в музикалното изпълнение, например пилона за танци.  

Бившият футболен треньор излива яда си върху телевизионните оператори, които са нарушили неговите семейни ценности, без да го питат дали е съгласен.

Добънмайър е готов да заведе съдебно дело и дори колективен иск, защото, по думите му, с излъчването на подобно съдържание излагат зрителите на опасността да не могат да влязат в Царството Небесно.

Той се страхува за душата си и смята, че има пълното право да иска обезщетение от продуцентите на шоуто. 

По думите му те не са предупредили и децата, които са били пред екраните и са очаквали, че ще гледат футбол, а не "кадри на разголени женски бедра". 

Ето и цялата изповед на Дейв Добънмайър: