В мрежата се появи видео, на което е запечатано как сътрудничите на Спешна помощ опитват да реанимират рапъра Децл - Кирил Толмацки. Видеото е било качено в YouTube.

На кадрите се вижда как музикантът лежи, без да помръдне на пода в гримьорната, където му е прилошало. Дошлите на място медици провеждат реанимационни действия, но без успех.Мениджърът на Децл Павел Беленец разказва, че Спешна помощ дошла светкавично - пет минути, след като е подаден сигналът. След това лекарите опитвали да спасят рапъра около половин час. "Биха му и адреналин, но и това не помогна", разказва Беленец.

Медиите разпространиха и снимка на мъртвия рапър.По-рано в мрежата бе публикувано и видео от последното участие на Децл на сцената. На кадрите музикантът взривява тълпата по време на една от най-популярните си песни - "Вечеринка".

Новината за смъртта на Децл се разпространи сутринта на трети февруари. По думите на Беленец 35-годишният рапър имал концерт в Ижевск. След концерта той влязъл в гримьорната си, където след няколко минути му станало лошо изведнъж и починал. 

Според предварителните данни причина за смъртта на певеца е рязко спиране на сърдечната дейност. 
По-рано стана ясно, че самият Децл планирал да инсценира смъртта си и то точно на 35 години.

През 2015 година рапърът прави шокиращо изказване: "Някога си исках да инсценирам смъртта си и то точно, като стана на 35 години. Да замина да живея на остров и никой да не знае за мен. Сега са ми останали няколко дни и е време да помисля за това", твърди той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ