Той бе наричан Айнщайн на комедията, но своите главни награди той получи за роли с драматичен характер. На 21 юли необичайният и безумно талантлив актьор Робин Уилямс можеше да навърши 68 години. Преди 5 години обаче той реши да сложи край на своя живот. 


В чест на тези дати журналисти разговаряха с най-големия му син Закари, който за първи път се съгласи да разговаря откровено за своя баща. Той призна, че Робин е имал проблеми, но внимателно ги е криел от околните, затова никой не е и подозирал, че е трябвало да му се помогне.  

Закари си спомни, че баща му винаги е бил изпълнен с положителна енергия, той буквално е жадувал да я споделя с целия свят. Когато човек бил до Робин Уилямс всичко около него ставало хубаво, той във всичко е виждал само позитивното.  

"Въпреки, че той страдаше, бореше се с болестта, той продължаваше да играе и да се снима", разказва Закари. 

 

През 2014 година Робин е диагностициран с Паркинсон, която само влошила ситуацията. Преди това актьорът имаше проблеми с алкохола и наркотиците, а също и с дълбока депресия. 

 

Въпреки всичко, Уилямс никога не е говорил за своите проблеми с околните, дори и със своето семейство. Той е продължавал да живее така, сякаш нищо не се случва, всичките опити на роднините му да разберат какво се случва, са удряли на камък.  

 

"Всички много силно го обичахме, но беше много тежко. Баща ни никога не ни е споделял, предпочиташе да държи болката в себе си", спомня си Закари.  

 

Естествено, че синът му и семейството, дори приятелите, са се опитвали да помогнат на Робин с проблемите му. Но на 11 август 2014 година великият актьор сложи край на живота си.  

 

Относно това, което го е накарало да предприеме тази фатална стъпка, все още се водят спорове. Някои смятат, че е виновна деменцията, други винят алкохола, депресията, наркотиците, а някои дори се позовават на вещества, които са помагали на актьора в борбата му с Паркинсона. Тоест, че суицидните мисли са техен страничен ефект. 

 

"Животът може да бъде доста кратък, важното е да обичаш и да споделяш", прави извод синът на Робин Уилямс.