Хората, управляващи имуществото на покойния крал на попа Майкъл Джексън, са възмутени от факта, че телевизия Ей Би Си си позволява да прави документален филм, озаглавен „Последните дни на Майкъл Джексън“. Те се страхуват, че той ще очерни Джако и ще се опита да използва наследството му, съобщава tmz.com.
 

Представител на компанията заяви, че е особено оскърбителен фактът, че „Дисни“, който притежава Ей Би Си и понякога яростно брани имиджа му, ще опетни образа на изпълнителя. Той нарече поведението на „Дисни“ „позорно“.
 
„Ами ако ние направим документален филм за връзката на Мики Маус и Доналд Дък и слуховете, че злоупотребяват с наркотици? Дали на „Дисни“ ще им хареса?“, попита представителят на компанията.
 
Според информацията досега, „Дисни“ не е платила нито цент за авторските права върху снимки или музика на Джако. Затова от неговата компания ще бдят зорко дали в документалния филм ще се появи материал без тяхно разрешение. Според запознати, те нямало да го правят заради възможността да спечелят пари, а просто защото смятат, че предаването е безотговорно и очерня Майкъл.

 

Превод и редакция: БЛИЦ