Както вече ви съобщихме, тази нощ се провежда церемонията за наградите „Златен глобус”. Всички очаквахме да научим дали Мария Бакалова ще стане първата българка с престижната награда.

Тя бе номинирана в категорията за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл, за ролята й в „Борат 2”, на Саша Барън Коен.

Мария Бакалова, която бе облечена за обявяването на наградите в червена рокля на Армани, се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.Букмейкърите я сочеха като абсолютен фаворит за спечелването на наградата, но за съжаление българската актриса не успя да грабне статуетката и тя бе присъдена на Розамунд Пайк за ролята и във филма "Много ме е грижа" (I care a lot).

Церемонията тази година се провежда на две места и е с две водещи – актрисите Тина Фей и Ейми Полар. Едната води церемонията от Ню Йорк, а другата от Лос Анджелис.

Трябва да се отбележи, че всички в мрежата са във възторг от стила на Розамунд Пайк, която бе облечена също с червена рокля, при съобщаването на наградите.
Засега са обявени само част от наградите. Отличието за най-добър актьор в поддържаща роля стана притежание на Даниел Калуя за изпълнението му в "Юда и черният месия".

Марк Ръфало грабна статуетката в категорията за най-добър актьор в в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен"

Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" спечели "Златен глобус" за най-добра анимация.

Арън Соркин спечели наградата за най-добър сценарий за "Процесът срещу Чикаго 7".  

Наградата за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал бе присъдена на Катрин О'Хара за "Шитс Крийк"

Джон Бойега победи в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за играта му в "Малка брадва". 


Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!