Известният италиански диджей Робърт Майлс е починал във вторник вечерта в испанския курорт Ибиса. По първоначални данни, 47-годишният музикант е бил болен.
Истинската фамилия на легендарния диджей и продуцент е Кончина. Той стана известен през 90-те с трака си „Children“, който се превърна в един от най-големите денс хитове, достигайки върха в 12 държави от целия свят.

Трагичната новина за кончината на Майлс обяви първо изданието DJ Mag Italia.


Робърт Майлс

„Трагичната новина за смъртта на един много талантлив художник на нашето време ме разстрои Аз ще скучая…особено по неговия талант да намира звуци и мелодии, които нямат аналог“, твърди приятелят му и диджей Джо Т. Ваннелли.

Робърт Майлс е роден през 1969 година, син на италиански имигранти. Освен световноизвестен DJ, Робърт е и продуцент, композитор, радиоводещ. В средата на 90-те Майлс популяризира т. нар. dream trance – подстил на епик транса, който много често включва спокойни инструментали, изпълнени на пиано.

Майлс се увлича по пианото още като дете, когато живеее с родителите си в малко италианско градче. От 1984 година започва да работи в различни италиански клубове като DJ и радиоводещ. През 1990 г. Робърт използва спестяванията си, за да основе свое звукозаписно студио и пиратска радиостанция.

Дебютният му албум „Dreamland” излиза в началото на юни 1996 в Европа, а няколко дни след това и в САЩ.

През 2003 Робърт се мести от Лондон в Лос Анджелис. Там той създава собствен лейбъл- „Salt Records”. През 2012 г. основава собствена радиостанция „OpenLab”, която излъчва от Меката на електронната музика Ibiza.


Източник: Труд