Два минисериала - "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история" и "Нощният мениджър", водят по номинации в телевизионните категории съответно с пет и четири на брой за наградите "Златен глобус", които ще бъдат раздадени днес.

Като цяло първенец по номинации с 14 на брой е телевизия HBO. Следват Еф Екс с девет и Ей Ем Си, Амазон и Нетфликс с по пет.

Сериалите "Корона", "Игра на тронове", "Странни неща", "Това сме ние" и "Западен свят" са номинирани в категорията за най-добра телевизионна драма.

В категорията за най-добра телевизионна комедия с номинации са сериалите "Атланта", "Чернеещ", "Моцарт в джунглата", "Транс родител" ("Transparent") и "Вице".


С номинации за най-добър актьор в телевизионна драма са Рами Малек за "Господин Робот", Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол", Матю Рис за "Американците", Лив Шрайбър за "Рей Донован" и Били Боб Торнтън за "Голиат".

В категорията за най-добра актриса в телевизионна драма са номинирани Кайтриона Балфе за "Друговремец", Клеър Фой за "Корона", Кери Ръсел за "Американците", Уинона Райдър за "Странни неща" и Еван Рейчъл Уд за "Западен свят".

Носителят на приза за най-добър актьор в телевизионна комедия ще бъде избран измежду Антъни Андерсън за "Чернеещ", Гаел Гарсия Бернал за "Моцарт в джунглата", Доналд Глоувър за "Атланта", Ник Нолти за "Грейвс" и Джефри Тамбор за "Транс родител".

С номинации за най-добра актриса в телевизионна комедия са Рейчъл Блум за "Шантавата бивша приятелка", Джулия Луис-Драйфъс за "Вице", Сара Джесика Паркър за "Развод", Джина Родригес за "Непорочната Джейн", Иса Рей за "Несигурни" и Трейси Елис Рос за "Чернеещ".

В категорията за най-добър телевизионен филм/минисериал освен "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история" и "Нощният мениджър" са номинирани още "Американско престъпление", "Гардеробиерът" и "Злокобна нощ". 
С номинации за най-добър актьор в телевизионен филм/минисериал са Риз Ахмед за "Злокобна нощ", Брайън Кранстън за "До самия край", Том Хидълстън за "Нощният мениджър", Джон Туртуро за "Злокобна нощ" и Кортни Ванс за "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история".

В категорията за най-добра актриса в телевизионен филм/минисериал са номинирани Фелисити Хъфман за "Американско престъпление", Райли Киоу за "Момичетата от града", Сара Полсън за "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история", Шарлот Рамплинг за "Лондонски шпионин" и Кери Уошингтън за "Потвърждение".

Отличията се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.
Церемонията за 74-ите награди "Златен глобус" ще се състои в Бевърли хилс. Водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Фалън.