Актьорът Аштън Къчър даде показания в съд в Лос Анджелис и разказа, че напълно е откачил, когато разбрал, че жена е била убита в дома ѝ само ден, след като той дошъл до дома ѝ да я изведе на среща. Звездата беше разпитан по случая с т.нар. холивудски изкормвач, убил три жени през 2001 година, съобщава „Индипендънт“.
 

Къчър разказа, че пристигнал в дома на студентката по моден дизайн Ашли Елерин два часа, след като говорил с нея, но никой не му отворил. Светлините били включени и вратите били заключени. „Почуках на вратата. Нямаше отговор. Почуках пак, и пак, без отговор“, обясни той за нощта на 22 февруари 2001 година.
 
„В този момент вече предположих, че е излязла за вечерта и че съм закъснял и тя се е разстроила“, каза актьорът.
 
Той се обадил, за да предупреди, че закъснява за вечеря и предлага да излязат направо за питиета. Преди да си тръгне от къщата погледнал през прозореца и видял „нещо, което помислих за разлято на килима вино“.
 
„Нищо не си помислих. Предположих, че съм прецакал нещата, като съм закъснял“, добавя мъжът на Мила Кунис.
 
22-годишна Елерин е намерена мъртва в дома ѝ на следващата сутрин от съквартирантка. Била е намушкана 47 пъти.
 
Подсъдим за зверството е 43-годишния Майкъл Гаргило, който е обвинен за убийството на още две жени и за опит за убийство на четвърта. Обвинението го описва като „сериен убиец, търсещ сексуална тръпка“. Арестуван е през 2008 година. Пледира „невинен“.
 
Къчър си признал, че откачил, когато разбрал за смъртта на студентката, защото знаел, че отпечатъците му ще са по входната врата. Той веднага говорил с полицията.
 
„Не сте заподозрян, не се притеснявайте“, успокои го прокурорът. „Благодаря“, въздъхна с облекчение Къчър.
 
В предишни свои показания той е разказвал, че срещнал Елерин месеци преди смъртта ѝ на рожден ден на приятел. Тогава той си имал приятелка. През февруари 2001 година и двамата били без гаджета, а за нощта на убийството били планирали да излязат на вечеря и за питиета.

Превод и редакция: БЛИЦ